Coachen – De Kunst van het Coachen

Coachen – De Kunst van het Coachen

Coaching Utrecht

Coaching is de kunst om mensen te begeleiden als een vorm van begeleiding of als een vorm van leren, zo u wilt. De coach tracht samen met een persoon, een groep of een team nieuwe en gewenste vaardigheden te ontwikkelen en te gebruiken en doelen te stellen die de persoonlijke en professionele prestaties verhogen. Hij geeft geen oude antwoorden (zoals technieken van diverse aard), want die rusten mensen alleen maar toe voor vandaag. Hij is geen psycholoog of een counselor van welke aard dan ook. Hij richt zich op ‘je recht zetten’ en ‘je terugbrengen tot juiste actie’ om specifieke mensen en organisaties te ontwikkelen.

Dus wat is coachen en hoe kun je een goede coach zijn. fundamentele karaktereigenschappen van een goede coach:

1) Genieten van een positie van gezag en macht of in het bezit zijn van een natuurlijk talent: het vermogen hebben om mensen te controleren om hen ertoe aan te zetten meer te bereiken,

om mensen te motiveren om meer te denken, en om mensen te inspireren om meer te bereiken.

2). Het hebben van het verlangen voor leiders en volgelingen: leiders doen alles met enthousiasme en een verlangen om andere leiders op te leiden. Ik heb een donkere collega die de hoogste persoon in de organisatie is. Ik heb hem gevraagd: “Is leider zijn een van je doelen?” Hij heeft ja geantwoord!!!! Hij zegt dat “leiderschap in hem zit”. Interessant, hij is al een leider. Velen van hem zijn goed, ze zijn er al lang, ze zijn al vele jaren bij het bedrijf. Ze hebben organisatie mentaliteit, ze komen steeds met nieuwe projecten, uitstekende mensen vaardigheden en kennis en ze kennen veel, heel veel mensen.

3). Het vermogen hebben om zeer goed te luisteren: Iedereen heeft de afgelopen jaren geluisterd en geleerd, waarschijnlijk maar niet iedereen heeft geluisterd naar de hele jaren en beroepen van anderen. Het probleem is niet één persoon. Het probleem is dat er mensen zijn die niet anders kunnen dan andere mensen het mooiste idee voorhouden. Ze blijven maar kibbelen over de voors en tegens van elk creatief idee.

Het probleem zit hem helemaal niet in de leiders. Het probleem zit hem in het leiderschap. We hebben leiderschap nodig: Verlicht, besluitvaardig en in staat om te leiden. Het probleem met de leiders is dat…

4). Zijn of haar eigen houding, denken en attitudes met enthousiasme kunnen overbrengen op de groep:

Door middel van een eenvoudig proces van rollenspel: Ik help een cliënt. Ik schrijf een rollenspel met hem op, zowel in zijn rol als in zijn rol als leider. Zo heeft hij al voor ogen aan wat voor soort leider hij wil werken. Het helpt de leiders later omdat hun eigen denken wordt gestimuleerd door wat hun leeftijdsgenoten zeggen. De leiders zelf hebben feedback nodig zodat ze begrijpen waar ze naartoe moeten en waar ze aan moeten werken.Het helpt de werknemers omdat ze zichzelf zien als de leiders en ze doen het met het enthousiasme dat ze willen voor hun en hun collega’s.

Dus, denk dat het niet alleen leiderschap is om te ontwikkelen en waardering te krijgen van groepen. Lees andere artikelen over coaching of neem contact met me op om te bepalen of je denkt dat je een betere coach kunt zijn.

Coaching is de kunst om mensen te begeleiden als een vorm van begeleiding of als een vorm van leren, zo u wilt. De coach tracht samen met een persoon, een groep of een team nieuwe en gewenste vaardigheden te ontwikkelen en te gebruiken en doelen te stellen die de persoonlijke en professionele prestaties verhogen. Hij…