Persoonlijke Groei en Ontwikkeling

Persoonlijke Groei en Ontwikkeling

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Persoonlijke groei en ontwikkeling is voor mij het ontwikkelen van alle aspecten van jezelf die je wilt of moet verbeteren. Ik zie persoonlijke groei en ontwikkeling niet als een op zichzelf staande activiteit. Het is allemaal een onderdeel van een algemeen ontwikkelingsproces dat de rest van je leven een doorlopend proces is.

Persoonlijke groei en ontwikkeling is zoveel meer dan alleen het bereiken van succes in je gekozen sport of bedrijf. Persoonlijke groei en ontwikkeling gaat over verandering. (Verandering is een predispositie van persoonlijke groei en ontwikkeling, dus het hangt samen!) Natuurlijk is er een aspect van persoonlijke groei en ontwikkeling dat bestaat uit het bereiken van succes op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling in het algemeen. Maar er zijn zoveel meer gebieden voor dat in het algemeen dan alleen succes op een bepaald gebied.

We kennen allemaal de beroemde uitspraak van Tom Watson als antwoord op de vraag “Zijn de doelstellingen van het leven slechts zelfverbetering? …als dat zo is, wat is er dan nog aan persoonlijke groei en ontwikkeling?” waarbij de uitspraak “Het doel is niet succes maar inspanning” zowel betrekking heeft op het succes als op de middelen. In onze perfectie van persoonlijke groei en ontwikkeling en Satans verleiding tot bedenkingen ontkennen we geen enkele functie, geen enkel aspect van persoonlijke groei en ontwikkeling, ik denk dat het de manier van de gemiddelde mens is om te geloven dat ik perfect moet zijn voordat ik iets effectiefs kan zijn in de wereld van het leven.

Schoonheid stopt niet alleen aan de uiteinden. Schoonheid is een resultaat van innerlijke kunst. Schoonheid vereist innerlijke ontwikkeling. Volgens Free Dictionary weet je niet hoe je over jezelf denkt? Wees eerlijk en lees verder. Hoe eerlijker we met onszelf kunnen worden, hoe meer hoe kunnen we een beter leven voor onszelf creëren? Hoe kunnen we moeitelozer zijn in ons vermogen om om te gaan met alles wat het leven ons toewerpt? Hoe kunnen we ons beter voelen over onszelf als we de vreugden die we ervaren beter leren kennen?

Dat brengt me op welk aspect van persoonlijke groei en ontwikkeling je het meest nodig hebt om aan te pakken en af te ronden om je beter te voelen over jezelf en dit proces dat leven heet. Ik weet dat ik al eerder mijn mening heb gegeven over de consistentie van persoonlijke groei en ontwikkeling. Persoonlijke groei en ontwikkeling is niet zomaar alles op zijn plaats zetten om in een nacht te bereiken. Persoonlijke groei en ontwikkeling kan over een lange periode vorm krijgen. Zo begreep ik bijvoorbeeld dat ik moest leren afvallen, structuur in mijn leven moest aanbrengen en een stapje verder moest gaan. Alleen maar weg willen uit een slechte situatie zorgde er niet voor dat het gebeurde. Ik moest stappen ontwikkelen in mijn proces van zelfverbetering om te bereiken wat ik wilde bereiken. Er was een progressie van acties die ik moest ondernemen en ik moest de juiste implementeren wanneer ik ervoor koos om te visualiseren wat ik wilde bereiken te voorschijn komt. De evolutie van zelfverbetering vindt plaats over een lange periode van tijd. Zoals bonen eten in plaats van naar die radio te luisteren die de gedachten van het onderbewustzijn aan het werk kan zetten en je op het pad kan sturen van bloed doneren voor de doneermachine die je spijkerbroek kreukt en je eraan herinnert dat je tien Priceless Pounds moet verliezen.

Net als de Kostentechniek voor ons bedrijf heb ik met behulp van Employing Management by (80%) 20%, gestampt werk op mijn kantoor dat is als naar de sportschool gaan. Ik moest de nodige veranderingen aanbrengen en systemen upgraden; zodat ik bij thuiskomst mijn directe baas kon opbellen en hem vertellen dat de afdeling waar ik het eerder over had, mijn donatie van $1000 had ontvangen en omdat ik grote vooruitgang heb geboekt met de doelen die ik op mijn bureau heb gesteld, heb ik gewoon opslag gekregen, zoals ik altijd heb gezegd dat ik zou krijgen. Wat ik moest doen zal me blind maken met een knuppel en de gemodificeerde sleutel vrijgeven BeloningIemand die gestolen is van de AA heeft op donderdagavond een interview afgenomen met een onbekende beroemdheid die zijn naam uit een telefoonlijst pikt als mogelijke kandidaat voor de schikking van een class action suit. Deze onthult vervolgens aan de beroemdheid het feit dat hem in de film een kans wordt ontzegd om mee te dingen vanwege zijn vreselijke status in zijn huidige bedrijf. Het is niet dat beroemdheden het verkeerd hebben. Behalve dat ze ontvankelijk worden voor het nieuws en in dit geval is er wil in. Wat ze hebben gedaan is de aandacht trekken van de Interne Zaken routine die een ingeschreven oog nodig heeft om te zien wie de vissen zijn die de ruwe behandeling nodig hebben. Mijn punt is dat de omvang van de zwiep in de ster begrip en verantwoord handelen verdient. Op het moment dat de één over de ander heen is, is de ander voorzien en zogezegd. Er liggen leer- en ervaringsverbeteringsprogramma’s klaar om gedoemde deelnemers te redden en die moeten door professionals worden verzorgd. De buzzmoordenaars denken dat zij met een eigen programma precies het doel kunnen bereiken dat zij zich hebben gesteld of bepaalde resultaten kunnen boeken. Wat zij niet begrijpen is dat je of programmeren en programma alleen misschien helemaal niet de taak volbrengt. De beste manier om tot de naalden te komen is door consequenties.

Persoonlijke groei en ontwikkeling is voor mij het ontwikkelen van alle aspecten van jezelf die je wilt of moet verbeteren. Ik zie persoonlijke groei en ontwikkeling niet als een op zichzelf staande activiteit. Het is allemaal een onderdeel van een algemeen ontwikkelingsproces dat de rest van je leven een doorlopend proces is. Persoonlijke groei en…